STK basketscholieren naar de finale

STK basketscholieren naar de finale

Het was een droomscenario op woensdag 15 februari 2017 voor onze basketscholieren. We wisten dat het niet simpel zou zijn om ons te plaatsen voor de Vlaams-Brabantse finale. En dat bleek ook.

In de eerste wedstrijd moesten onze jongens het opnemen tegen (top)sportschool Redingenhof in Leuven. Dit team manifesteerde zich meteen als een geoliede machine. Al vlug kwamen we op achterstand. Vijf minuten voor het einde keken we tegen een kloof aan van 12 punten. Maar iedereen stak een tandje bij en dankzij enkele machtige driepunters slonk de achterstand tot 3 punten. Alleen… er was nog maar een minuut te spelen. Met de moed der wanhoop trokken onze jongens naar voor en op drie seconden van het einde en met de nodige branie lukte Phil een driepunter. Op de buzzer werd het zo 53-53 en vrije worpen zouden de winnaar bepalen. Het bleef spannend tot het einde. Maar uiteindelijk bleven de STK-ers het koelbloedigst. Onverhoopt haalden we zo de eerste overwinning binnen tegen op papier de sterkste tegenstander.

De tweede wedstrijd was tegen de boomlange ploeg van Don Bosco in Haacht. We werden meteen op 12 punten achterstand gezet, deels door vermoeidheid, deels door het nadeel qua lengte. Maar ook tijdens deze wedstrijd toonden onze globetrotters hun mentale weerbaarheid en geleidelijk aan kwamen ze langszij. Bijna liep het fout af door twee licht geblesseerden en een speler met foutenlast. We hadden slechts één reservespeler. Maar uiteindelijk slaagden we er op karakter in de wedstrijd te winnen met 34-42. Opdracht vervuld.

Volgende week (22 februari) mag ons dreamteam aantreden in de halve finale en finale. Supporters meer dan welkom!

Yves en Johan
De coaches