Het is een traditie dat onze laatstejaars in de Paasvakantie een culturele rondreis maken. In het verleden werden reizen georganiseerd naar o.a. Berlijn, Londen, Parijs, Praag, Barcelona, Provence, Italië, Griekenland, Cyprus, Tunesië, Turkije.

Dit schooljaar kiezen we ervoor om vijf verschillende bestemmingen aan te bieden waaruit leerlingen kunnen kiezen. Dit brede aanbod geeft leerlingen en leerkrachten de kans om op een hedendaagse manier te reizen en de reis- en groepservaring des te intenser te maken. De betrokkenheid van de leerlingen is ook groter aangezien een kleinere groep het haalbaar maakt elkaar te gidsen en te informeren over de plaatsen die ze gaan bezoeken.

De vijf reizen:

1. Edinburgh – vertrek woensdagavond 29/03 of donderdagochtend 30/03 – terugkomst ma. 3/04:

37 vrije plaatsen – 3 begeleiders

2. Griekenland – vertrek do 30/03 of vrij 31/03 – terug do 6/04 of vrij 7/04:

37 vrije plaatsen – 3 begeleiders

3. Albanië – vertrek do 30/03 of vrij 31/03 – terug do 6/04 of vrij 7/04:

37 vrije plaatsen – 3 begeleiders

4. Sicilië – vertrek do 30/03 – terug do 6/4:

50 vrije plaatsen – 3 begeleiders

5. Berlijn – vertrek do 30/03 – terug di 4/04

37 vrije plaatsen – 3 begeleiders

HOE INSCHRIJVEN?

We begrijpen dat het niet makkelijk kiezen is in dit rijke aanbod. Zijn er meer geïnteresseerden dan het opgegeven aantal vrije plaatsen voor een bepaalde reis, moeten we kunnen terugvallen op de tweede of derde keuze van een leerling.  Elke leerling kan ook een vriend(in) opgeven met wie ze graag op reis zouden gaan.

Reizen is altijd het vertrouwde durven loslaten en ruimte maken om nieuwe mensen en horizonten te ontdekken. Dat stukje verrassing en avontuur is ook eigen aan het graag deelnemen aan de laatstejaarsreis.

Dankzij het initiatief van verschillende leerkrachten heeft elke leerling die graag mee wil gaan, plaats.

Niemand valt uit de boot. Wel is het zo dat bij de mogelijkheid aanbieden om te kiezen tussen verschillende mogelijkheden, er nooit een ideaal systeem is.

Je krijgt er echter wel heel wat voor in ruil: een reis  voorbereid  en georganiseerd door enthousiaste leerkrachten-specialisten die onze jongeren vrijwillig meenemen naar het buitenland en hen de kans geven om op een hedendaagse, niet-commerciële manier in groep te reizen.