Inschrijvingen voor het eerste jaar, schooljaar 2019-2020.

Vanaf dit schooljaar start onze scholengemeenschap met een digitaal aanmeldingsregister. We doen dit om de lange wachtrijen aan de schoolpoorten te voorkomen.

Concreet betekent dit dat elke leerling die wil inschrijven in het eerste jaar van het Gemeentelijk Technisch Instituut Londerzeel, KOBOS Eerste graad (gemeenschappelijke eerste graad SGi en STK) en Virgo Sapiens Londerzeel de digitale aanmeldingsprocedure moet volgen om een plaats te bekomen. Dit geldt ook voor broers en zussen van bestaande leerlingen en kinderen van personeelsleden uit deze scholen.

Ouders van leerlingen die wensen in te schrijven, kunnen zich tussen 11 en 31 maart 2019 aanmelden. Enkel wie is aangemeld, kan een plaats krijgen in onze school. Het tijdstip van aanmelden in deze periode speelt geen enkele rol.  Er is evenveel kans op een inschrijvingsticket in het begin als op het einde van deze periode. Bij de loting houdt de computer rekening met je school van voorkeur en met het toeval. Op deze pagina moeten de ouders voor elk van onze secundaire scholen aanmelden en hun voorkeurvolgorde opgeven.  Het tijdstip van aanmelden in deze periode speelt geen enkele rol. Enkel de schoolvoorkeur en het toeval zijn bepalende factoren bij de ordening.

Hieronder geven we het stappenplan van aanmelding tot aan de inschrijving in KOBOS (= STK & SGI).

Sommige groepen hebben wettelijk voorrang bij de loting: broers of zussen van onze eigen leerlingen en kinderen van personeelsleden. Voor indicatorleerlingen zijn een aantal plaatsen specifiek voorbehouden. (zie ook: onderwijs.vlaanderen.be) Opgelet: ook deze leerlingen moeten zich eerst digitaal aanmelden vanaf 11 maart 2019!

Let dus goed op! Enkel wie zich aangemeld heeft, kan een plaats krijgen in onze school. Heb je je niet aangemeld voor 1 april 2019, dan kan je pas inschrijven (indien er geen volzetverklaring is), vanaf 3 juni 2019;

Broers en zussen van onze eigen leerlingen en kinderen van personeelsleden krijgen sowieso voorrang! Zij moeten zich ook gewoon digitaal aanmelden zoals hierboven beschreven staat.

Klik hier om je aan te melden voor het eerste jaar

Op deze site vind je een antwoord op een aantal veel gestelde vragen rond deze aanmeldprocedure.